Powrót do strony głównej Wydarzeń
Finał 10 minut festiwal
Na ten dzień autorzy filmów o pasjach, przygodzie i podróżach czekali od lipca. W ostatnią niedzielę marca jury 10 minut festiwalu, internetowego konkursu krótkich filmów dokumentalnych, wyłoni zwycięzców w czterech kategoriach – film, wydarzenie, produkcja amatorska oraz profesjonalna. Poznamy także zdobywcę nagrody internautów.

Uczestnicy gali kończącej tegoroczną edycję festiwalu zobaczą wszystkie filmy zgłoszone do konkursu na dużym ekranie. Będą również mieli okazję wybrać ten, który szczególnie im się spodobał. Podczas finałowego wieczoru odbędzie się głosowanie publiczności. Autor najlepszego według zebranych filmu otrzyma nagrodę.

W tegorocznym jury zasiadają: Jerzy Rados, wicedyrektor Gdyńskiej Szkoły Filmowej, Igor Tracz, mistrz świata w wyścigach psich zaprzęgów, Sławomir Pultyn, operator, fotograf i reżyser oraz Małgorzata Szumska, podróżniczka i blogerka. Finałowy pokaz filmów można będzie oglądać na żywo z dowolnego miejsca na świecie.

Organizatorzy festiwalu zdobyli fundusze na internetowy streaming dzięki udanemu projektowi crowdfundingowemu na platformie WspólnyProjekt.pl.

10 minut festiwal to wydarzenie kipiące pozytywną energią. Nic dziwnego więc, że od pierwszej edycji sponsorem pokazu jest Grupa ENERGA.

O festiwalu: 10 minut festiwal odbywa się od 2011 roku. Ma on na celu promocję kultury i wszelkich aktywności związanych ze sportem, turystyką i hobby. To wydarzenie dla pasjonatów filmu oraz aktywnego trybu życia. Jego uczestnicy zgłaszają swoje 10-minutowe filmy przez stronę internetową. Użytkownicy Internetu głosują na obrazy zakwalifikowane do konkursu.

Wyniki głosowania podawane są podczas finału wydarzenia. Nagrody przyznaje również profesjonalne jury. W tegorocznej edycji oddano już ponad 1300 głosów przez Internet. Jeszcze do 15 marca można głosować na festiwalowe filmy za pośrednictwem strony http://www.10minutfestiwal.pl/.

Finał 3. edycji 10 minut festiwal 29 marca (niedziela), godz. 17.00 Pomorska Fundacja Filmowa w Gdyni, ul. Wrocławska 93 WSTĘP WOLNY

Filmy biorące udział w 10 minut festiwalu można obejrzeć na stronie: http://www.10minutfestiwal.pl/filmy/1

Kontakt medialny: Joanna Staniszewska tel. 501 675 357 kontakt@10minutfestiwal.pl

All rights reserved. © 2005-2018 The Pomeranian Film Foundation.
Finał 10 minut festiwal

Drukuj | Powiadom znajomego | Zgłoś błąd

All rights reserved. © 2005-2018 The Pomeranian Film Foundation.