Powrót do strony głównej Wydarzeń
Pomóż dokończyć film pt. “Cheerleaderki”
Dwa lata temu, na terenie Trójmiasta, powstała pierwsza w Polsce sekcja “Cheerleaders na wózkach”. Pięć dziewczynek cierpiących na przepuklinę oponową–rdzeniową lub rozszczep kręgosłupa: Martynka, „Mała” i „Duża” Zuzia, Wiktoria i Ania, pod czujnym okiem trenerki – Moniki – profesjonalnej cheerleaderki Grupy FLEX Sopot, rozpoczęły prace nad układem tanecznym, wierząc, że kiedyś uda im się wystąpić podczas prawdziwego meczu.

Dziewczynki zaczęły zagłębiać się w świat cheerleaderek i poznały trud z jakim wiąże się dopracowanie do perfekcji tanecznego układu. Z kolei Monika – wysportowana, w pełni sprawna i piękna dziewczyna – po raz pierwszy pracowała z osobami fizycznie ograniczonymi, jednak nie mniej ambitnymi niż ona sama. Tak zaczęła się ich wspólna przygoda, pełna śmiechu, radości, ale też wzruszeń, sportowej złości i stawiania czoła kolejnym wyzwaniom.

Ekipa filmowa, z reżyserem, Sławomirem Witkiem na czele, towarzyszyła całej grupie przez ponad rok. Aktualnie trójmiejscy twórcy starają się pozyskać fundusze na ukończenie projektu. Materiał jest już zmontowany, a zbierane obecnie środki są potrzebne na zrealizowanie tzw. postprodukcji (korekcji barwnej, udźwiękowienia, muzyki oraz przygotowania kopii wzorcowej).

W zamian za wsparcie projektu twórcy przygotowali atrakcyjne nagrody. Już za 59 zł można otrzymać wyjątkową płytę DVD z filmem dokumentalnym „CHEERLEADERKI”. Wystarczy kliknąć link, wybrać nagrodę i podążać za wskazówkami:

Crowdfunding (finansowanie społecznościowe) działa na zasadzie “wszystko albo nic”, czyli tylko wtedy, gdy uda się zebrać 100% zadeklarowanej kwoty, środki zostaną przekazane na film. W przeciwnym wypadku wkłady wracają do wspierających, a ukończenie projektu staje pod znakiem zapytania. Na uzbieranie całej sumy został już tylko miesiąc…

All rights reserved. © 2005-2018 The Pomeranian Film Foundation.
Pomóż dokończyć film pt. “Cheerleaderki”

Drukuj | Powiadom znajomego | Zgłoś błąd

All rights reserved. © 2005-2018 The Pomeranian Film Foundation.