Powrót do strony głównej Wydarzeń
Rusza rekrutacja na 14. Pomorskie Warsztaty Filmowe
Uczestnicy 14. Pomorskich Warsztatów Filmowych wezmą udział w każdym z etapów powstawania filmu fabularnego, od pisania scenariusza poprzez zdjęcia z udziałem profesjonalnej ekipy filmowej i zawodowych aktorów, aż po montaż i udźwiękowienie. Pracami pokierują praktycy kina i znakomici wykładowcy. Swój udział w warsztatach potwierdzili: scenarzysta Grzegorz Łoszewski [m.in. „Komornik”, „Stygmatyczka”, „Bez wstydu”], reżyserWojciech Marczewski [m.in. „Dreszcze”, „Ucieczka z kina Wolność”, „Weiser”], operator obrazuSławomir Pultyn [m.in. „Życie, miłość, śmierć i inne błahostki czyli Jan Saudek czeski fotograf”] oraz montażystka Milenia Fiedler [m.in. „Weiser”, „Katyń”, „Wałęsa”].

Zainteresowani uczestniczeniem w 14. Pomorskich Warsztatach Filmowych, powinni wypełnić Wniosek Zgłoszeniowy dostępny na stronie internetowej Gdyńskiej Szkoły Filmowej www.gsf.pl, do Wniosku Zgłoszeniowego dołączyć, w formie pliku, pomysł na krótki film fabularny [jedna strona]. Kandydaci powinni przedstawić życiorys oraz dwie różne fotografie, ewentualnie swoje dotychczasowe prace twórcze [literackie, filmowe, fotograficzne, muzyczne lub plastyczne], załączone dokumenty i prace opisać oraz zamieścić na płycie CD lub DVD i dostarczyć osobiście albo wysłać pocztą na adres Gdyńskiej Szkoły Filmowej [81-553 Gdynia, ul. Wrocławska 93] z dopiskiem WARSZTATY. Spośród wszystkich kandydatów Komisja Rekrutacyjna wyłoni maksymalnie dwadzieścia cztery osoby, które zostaną zaproszone do drugiego etapu rekrutacji - rozmowy kwalifikacyjnej. Ostatecznie Komisja Rekrutacyjna zaprosi na 14. Pomorskie Warsztaty Filmowe dwunastu uczestników.

Na zgłoszenia i prace czekamy do 10 lipca 2015 roku! W rekrutacji na 14. Pomorskie Warsztaty Filmowe może wziąć udział każdy, kto ma ukończone 18 lat, dobry pomysł na film i chce poświęcić cztery miesiące intensywnej pracy na realizację krótkiej etiudy filmowej. Przewidujemy blisko 150 godzin praktycznych zajęć! Warsztaty odbędą się w Gdyńskiej Szkole Filmowej, w okresie od października do grudnia 2015 roku. Pierwsze zajęcia zaplanowaliśmy na weekend 26-27 września 2015 r. Jednorazowa opłata pobierana na konto Pomorskiej Fundacji Filmowej od osób zakwalifikowanych na warsztaty wynosi 900 zł.

Pomysłodawcą i koordynatorem wszystkich edycji Pomorskich Warsztatów Filmowych jest Jerzy Rados. Organizatorem 14. Pomorskich Warsztatów Filmowych jest Pomorska Fundacja Filmowa w Gdyni, mecenasami przedsięwzięcia są Miasto Gdynia oraz Samorząd Województwa Pomorskiego.

1. Wypełnij Wniosek Zgłoszeniowy na stronie Gdyńskiej Szkoły Filmowej www.gsf.pl.

2. Napisz pomysł na krótki film fabularny i dołącz do Wniosku Zgłoszeniowego.

3. Zaprezentuj się, przedstaw swój życiorys oraz dotychczasowy dorobek artystyczny.

> kontakt: Jerzy Rados / jr@gsf.pl

14_PWF_beta-page-001.jpg

All rights reserved. © 2005-2018 The Pomeranian Film Foundation.
Rusza rekrutacja na 14. Pomorskie Warsztaty Filmowe

2. Napisz pomysł na krótki film fabularny i dołącz do Wniosku Zgłoszeniowego.

> kontakt: Jerzy Rados / jr@gsf.pl

14_PWF_beta-page-001.jpg

Drukuj | Powiadom znajomego | Zgłoś błąd

All rights reserved. © 2005-2018 The Pomeranian Film Foundation.