Powrót do strony głównej Wydarzeń
IX PRZEGLĄD AMATORSKICH FILMÓW UCZNIOWSKICH ALBATROSY
Przegląd Amatorskich Filmów Uczniowskich ALBATROSY to projekt skierowany do młodzieży szkół ponadgimnazjalnych, mający na celu zainteresowanie młodych ludzi tworzeniem filmów.

Uczniowie samodzielnie, pod okiem nauczyciela, pracują nad powstaniem dzieła – od scenariusza, poprzez filmowanie, reżyserowanie, grę aktorską, montaż i udźwiękowienie. Praca tak wielu zaangażowanych w projekt osób kształci zdolność pracy zespołowej, a także pomaga w doskonaleniu uważnego słuchania innych. Tworząc samodzielnie film młodzież uczy się twórczego patrzenia na rzeczywistość.

Filmy zgłaszać można do 15 maja 2016.

Szczegółowe informacje na stronie: http://albatrosy.wordpress.com/ lub pod adresem mailowym albatrosy@vp.pl

Na zwycięzców czekają nagrody pieniężne oraz udział w obozach filmowych.

Organizatorem konkursu jest Pomorska Fundacja Filmowa w Gdyni. Projekt otrzymał dofinansowanie Urzędu Miasta Gdyni.

Plakat mini.jpg

All rights reserved. © 2005-2017 The Pomeranian Film Foundation.
IX PRZEGLĄD AMATORSKICH FILMÓW UCZNIOWSKICH ALBATROSY

Filmy zgłaszać można do 15 maja 2016.

Na zwycięzców czekają nagrody pieniężne oraz udział w obozach filmowych.

Plakat mini.jpg

Drukuj | Powiadom znajomego | Zgłoś błąd

All rights reserved. © 2005-2017 The Pomeranian Film Foundation.