Powrót do strony głównej Wydarzeń
XII Przegląd Amatorskich Filmów Uczniowskich Albatrosy
Przegląd Amatorskich Filmów Uczniowskich Albatrosy to konkurs filmowy skierowany do młodzieży szkół średnich.

Uczniowie samodzielnie, pod okiem nauczyciela, pracują nad powstaniem dzieła – od scenariusza, poprzez filmowanie, reżyserowanie, grę aktorską, montaż i udźwiękowienie. Praca tak wielu zaangażowanych w projekt osób kształci zdolność pracy zespołowej, a także pomaga w doskonaleniu uważnego słuchania innych. Tworząc samodzielnie film młodzież uczy się twórczego patrzenia na rzeczywistość.

Zrealizowane filmy można zgłaszać do 10 maja 2019.

Szczegółowe informacje na stronie: http://albatrosy.wordpress.com/ lub pod adresem mailowym m.drankiewicz@festiwalgdynia.pl

Regulamin dostępny pod adresem: https://albatrosy.wordpress.com/regulamin-3/

Nadesłane filmy będą pretendowały do nagród za najlepszy krótki film fabularny, najlepszy film dokumentalny i najlepszą animację lub film eksperymentalny - każda w wysokości 1200 zł! Dla twórców wszystkich wyróżnionych filmów przewidziane są nagrody rzeczowe!

Uroczysta gala rozdania nagród odbędzie się 14 czerwca 2019 w sali Warszawa w Gdyńskim Centrum Filmowym.

Organizatorem konkursu jest Pomorska Fundacja Filmowa w Gdyni przy współpracy Gdyńskiej Szkoły Filmowej. Projekt otrzymał dofinansowanie Gminy Miasta Gdyni.

Plakat A4 Albatrosy 2019 -mały.jpg

All rights reserved. © 2005-2019 The Pomeranian Film Foundation.
XII Przegląd Amatorskich Filmów Uczniowskich Albatrosy

Zrealizowane filmy można zgłaszać do 10 maja 2019.

Regulamin dostępny pod adresem: https://albatrosy.wordpress.com/regulamin-3/

Plakat A4 Albatrosy 2019 -mały.jpg

Drukuj | Powiadom znajomego | Zgłoś błąd

All rights reserved. © 2005-2019 The Pomeranian Film Foundation.