17. Pomorskie Warsztaty Filmowe
Zainteresowani uczestniczeniem w 17. Pomorskich Warsztatach Filmowych, powinni wypełnić Wniosek Zgłoszeniowy dostępny na stronie internetowej Gdyńskiej Szkoły Filmowej gsf.pl, do Wniosku Zgłoszeniowego dołączyć, w formie pliku, pomysł na krótki film fabularny [jedna strona]. Kandydaci powinni przedstawić życiorys oraz dwie różne fotografie, ewentualnie swoje dotychczasowe prace twórcze [literackie, filmowe, fotograficzne, muzyczne lub plastyczne], załączone dokumenty i prace opisać oraz zamieścić na płycie CD lub DVD i dostarczyć osobiście albo wysłać pocztą na adres Gdyńskiej Szkoły Filmowej [81-372 Gdynia, Plac Grunwaldzki 2] z dopiskiem WARSZTATY. Spośród wszystkich kandydatów Komisja Rekrutacyjna wyłoni maksymalnie dwadzieścia cztery osoby, które zostaną zaproszone do drugiego etapu rekrutacji - rozmowy kwalifikacyjnej. Ostatecznie Komisja Rekrutacyjna zaprosi na 17. Pomorskie Warsztaty Filmowe dwunastu uczestników.

Na zgłoszenia i prace czekamy do 10 sierpnia 2018 roku! W rekrutacji na 17. Pomorskie Warsztaty Filmowe może wziąć udział każdy, w wieku od 18 do 35 lat, kto chce poświęcić cztery miesiące intensywnej pracy na realizację krótkiej etiudy filmowej. Przewidujemy blisko 130 godzin praktycznych zajęć! Warsztaty odbędą się w Gdyńskiej Szkole Filmowej, w okresie od października do grudnia 2018 roku. Jednorazowa opłata pobierana na konto Pomorskiej Fundacji Filmowej od osób zakwalifikowanych na warsztaty wynosi 1000 zł.

Pomysłodawcą i koordynatorem wszystkich edycji Pomorskich Warsztatów Filmowych jest Jerzy Rados. Organizatorem 17. Pomorskich Warsztatów Filmowych jest Pomorska Fundacja Filmowa w Gdyni, mecenasem przedsięwzięcia jest Samorząd Województwa Pomorskiego.

1. Wypełnij Wniosek Zgłoszeniowy na stronie Gdyńskiej Szkoły Filmowej gsf.pl.

2. Pomysł na krótki film fabularny dołącz do Wniosku Zgłoszeniowego.

3. Zaprezentuj się, przedstaw swój życiorys oraz dotychczasowy dorobek artystyczny.

kontakt: Jerzy Rados / jr@gsf.pl

All rights reserved. © 2005-2018 The Pomeranian Film Foundation.