33 filmy przyjęte do konkursu, 4 kategorie, 3 podmioty oceniające – przed nami finał 3. edycji 10 minut festiwalu. Zapraszamy na galę finałową, która odbędzie się 29 marca 2015r. w Pomorskiej Fundacji Filmowej w Gdyni. Wstęp wolny.
Gimnazjum nr 11 w Gdyni wspólnie z Pomorską Fundacją Filmową w Gdyni zaprasza uczniów gimnazjów z całej Polski do udziału w I Przeglądzie Amatorskich Filmów Uczniowskich "Młode Albatrosy 2015".

Celem przeglądu jest zainteresowanie młodzieży gimnazjalnej tworzeniem filmów. Do konkursu można zgłaszać filmy trwające od 1do 15 minut. Gatunek i tematyka jest dowolna. Najciekawsze propozycje zostaną dopuszczone do finału konkursu, gdzie będą mogły rywalizować ostatuetki "Albatrosa" oraz nagrody pieniężne.

Więcej informacji: www.gim11gdynia.pl.
W okresie świątecznym biuro Pomorskiej Fundacji Filmowej w Gdyni będzie czynne następująco:

24-28 grudnia - biuro nieczynne
29-30 grudnia - biuro czynne w godzinach 09:00-17:00
31 grudnia - biuro czynne w godzinach 09:00-13:00
1-4 stycznia - biuro nieczynne
5 stycznia - biuro czynne w w godzinach 09:00-17:00
6 stycznia - biuro nieczynne

2014-12-04
W dniach 2-3 grudnia odbyły się zdjęcia do etiud filmowych realizowanych w ramach 13. Pomorskich Warsztatów Filmowych.
Informujemy, że biuro Pomorskiej Fundacji Filmowej w Gdyni będzie nieczynne w dniu 10 listopada.
2014-07-10
W dniach od 30 czerwca do 04 lipca 2014 roku w Gdańsku odbył się finał 25. Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Filmie dla młodzieży szkół ponadgimnazjalnych

Do finału ogólnopolskiego zakwalifikowało się 35 drużyn z całego kraju, wyłonionych drogą eliminacji wojewódzkich. Ostateczne do Konkursu w Gdańsku przystąpiły 32 drużyny.W dniach 1 – 2 lipca 2014 przeprowadzono 6 etapów eliminacji, by wyłonić 3 drużyny do ścisłego finału, który miał miejsce w kinie „Neptun” dnia 4 lipca 2014 r.
Chcesz kręcić filmy? Weź udział w 13. Pomorskich Warsztatach Filmowych!
Uprzejmie informujemy, że Pomorska Fundacja Filmowa w Gdyni będzie nieczynna w dniu 20 czerwca.
Przestawiamy zdjęcia z gali rozdania nagród VII Przeglądu Amatorskich Filmów Uczniowskich ALBATROSY autorstwa Tomka Kamińskiego.
< | 2 | 3 | 4 | ... | >

All rights reserved. © 2005-2017 The Pomeranian Film Foundation.