Przestawiamy zdjęcia z gali rozdania nagród VII Przeglądu Amatorskich Filmów Uczniowskich ALBATROSY autorstwa Tomka Kamińskiego.
Już za nami emocje związane z galą rozdania nagród VII Pzeglądu Amatorskich Filmów Uczniowskich Albatrosy. Sala projekcyjna Gdyńskiej Szkoły Filmowej wypełniła się po brzegi młodzieżą ze wszystkich stron Polski, którzy z niecierpliwością czekali na werdykt Jury.

Miło nam poinformować, że Prezydent Miasta Gdańska Paweł Adamowicz objął patronatem honorowym 25. Ogólnopolski Konkurs Wiedzy o Filmie, który odbędzie się w Gdańsku w dniach od 30 czerwca do 4 lipca br.

www.gdansk.pl
2014-06-09
Jury Przeglądu Amatorskich Filmów Uczniowskich Albatrosy 2014 w składzie:

Jerzy Rados - Przewodniczący
Sławomir Pultyn
Irena Siedlar

wytypowało, spośród 59 filmów, zgłoszonych do tegorocznych Albatrosów, 12 finałowych filmów.
Ogólnopolski Konkurs Wiedzy o Filmie, którego finał już od 25 lat wpisany jest w kalendarz imprez edukacyjno-filmowych w Gdańsku, w tym roku odbędzie się w dniach od 30 czerwca do 4 lipca.
W kwietniu w całej Polsce odbyły się eliminacje wojewódzkie do 25. Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Filmie, który kierowany jest do uczniów szkół ponadgimnazjalnych. Do centralnego finału jubileuszowej edycji konkursu, który odbędzie się w dniach 30 czerwca do 4 lipca br. w Gdańsku, zakwalifikowały się 34 dwuosobowe zespoły (lista uczestników finału).
Z okazji Jubileuszu 25-lecia Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Filmie organizujemy zjazd laureatów wszystkich dotychczasowych edycji Konkursu. Zainteresowanych prosimy o kontakt z Gdańskim Centrum Filmowym - tel. Anna Knap-Morzyk 58-301-53-31 (w godz. 16:00 - 21:00) lub mailowy: a.morzyk@neptunfilm.pl
W dniach od 8 do 19 maja br. mieszkańcy Gdyni będą mogli głosować na projekty zgłoszone do realizacji w formule Budżetu Obywatelskiego.
Pierwsze w historii Gdyni głosowanie nad budżetem obywatelskim to możliwość wskazania przez mieszkańców najpotrzebniejszych inwestycji w ich dzielnicach.

Szczegóły znajdą Państwo w spocie reklamowym oraz na stronie Urzędu Miasta Gdyni.
Fundacja im. Zbigniewa Herberta ogłasza II edycję konkursu „PanCogito okiem kamery”. To przedsięwzięcie, realizowane w ramach kampanii społecznej„Pan Cogito”, kierowane jest do studentów szkół wyższych – kierunków filmowych, multimedialnych i graficznych oraz absolwentów tych kierunków przed debiutem pełnometrażowym. Z powodu dużego zainteresowania osób niespełniających powyższych kryteriów, w indywidualnych przypadkach Organizator może dopuścić do udziału w konkursie osoby, które posiadają odpowiednie wykształcenie, doświadczenie i zdolności w sztuce filmowej pozwalające na stworzenie Scenariusza. Nagrodą w konkursie jest honorarium w wysokości 15 000 PLN –nagroda główna i 10 000 PLN – wyróżnienie, które Laureaci przeznaczą na realizację filmów. Termin nadsyłania prac upływa 8 czerwca.
Informujemy, że dnia 2 maja biuro Pomorskiej Fundacji Filmowej będzie nieczynne.
< | ... | 3 | 4 | 5 | ... | >

All rights reserved. © 2005-2018 The Pomeranian Film Foundation.