2014-12-04
W dniach 2-3 grudnia odbyły się zdjęcia do etiud filmowych realizowanych w ramach 13. Pomorskich Warsztatów Filmowych.
Informujemy, że biuro Pomorskiej Fundacji Filmowej w Gdyni będzie nieczynne w dniu 10 listopada.
2014-07-10
W dniach od 30 czerwca do 04 lipca 2014 roku w Gdańsku odbył się finał 25. Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Filmie dla młodzieży szkół ponadgimnazjalnych

Do finału ogólnopolskiego zakwalifikowało się 35 drużyn z całego kraju, wyłonionych drogą eliminacji wojewódzkich. Ostateczne do Konkursu w Gdańsku przystąpiły 32 drużyny.W dniach 1 – 2 lipca 2014 przeprowadzono 6 etapów eliminacji, by wyłonić 3 drużyny do ścisłego finału, który miał miejsce w kinie „Neptun” dnia 4 lipca 2014 r.
Chcesz kręcić filmy? Weź udział w 13. Pomorskich Warsztatach Filmowych!
Uprzejmie informujemy, że Pomorska Fundacja Filmowa w Gdyni będzie nieczynna w dniu 20 czerwca.
Przestawiamy zdjęcia z gali rozdania nagród VII Przeglądu Amatorskich Filmów Uczniowskich ALBATROSY autorstwa Tomka Kamińskiego.
Już za nami emocje związane z galą rozdania nagród VII Pzeglądu Amatorskich Filmów Uczniowskich Albatrosy. Sala projekcyjna Gdyńskiej Szkoły Filmowej wypełniła się po brzegi młodzieżą ze wszystkich stron Polski, którzy z niecierpliwością czekali na werdykt Jury.

Miło nam poinformować, że Prezydent Miasta Gdańska Paweł Adamowicz objął patronatem honorowym 25. Ogólnopolski Konkurs Wiedzy o Filmie, który odbędzie się w Gdańsku w dniach od 30 czerwca do 4 lipca br.

www.gdansk.pl
2014-06-09
Jury Przeglądu Amatorskich Filmów Uczniowskich Albatrosy 2014 w składzie:

Jerzy Rados - Przewodniczący
Sławomir Pultyn
Irena Siedlar

wytypowało, spośród 59 filmów, zgłoszonych do tegorocznych Albatrosów, 12 finałowych filmów.
Ogólnopolski Konkurs Wiedzy o Filmie, którego finał już od 25 lat wpisany jest w kalendarz imprez edukacyjno-filmowych w Gdańsku, w tym roku odbędzie się w dniach od 30 czerwca do 4 lipca.
< | ... | 3 | 4 | 5 | ... | >

All rights reserved. © 2005-2018 The Pomeranian Film Foundation.