Program "Świat się kręci" (TVP 1) organizuje plebiscyt podsumowujący ćwierćwiecze Wolnej Polski. Gdynia znalazła się wśród 10 miast nominowanych w kategorii "Miasto 25-lecia". Serdecznie zachęcamy do wzięcia udziału w plebiscycie i wybrania miasta, które po 1989 roku przeszło największą metamorfozę i w którym żyje się najlepiej.
Do 23 maja czekamy na krótkometrażowe filmy fabularne, dokumentalne oraz animowane, zrealizowane przez uczniów szkół ponadgimnazjalnych. Regulamin przeglądu oraz formularze zgłoszeniowe znajdują się na oficjalnej stronie Albatrosów: http://albatrosy.wordpress.com/
Na zwycięzców czekają cenne nagrody!
Pomorska Fundacja Filmowa w Gdyni, Grupa Capital Park GCF „Neptun - Helikon - Kameralne” oraz Sieć Kin Studyjnych i Lokalnych Filmoteki Narodowej zapraszają uczniów szkół ponadgimnazjalnych, zainteresowanych tematyką filmową, do udziału w 25. Ogólnopolskim Konkursie Wiedzy o Filmie.
Uprzejmie informujemy, że w dniach 24 i 31 grudnia biuro Pomorskiej Fundacji Filmowej będzie zamknięte.
Trwają obecnie zdjęcia do krótkometrażowego filmu pod roboczym tytułem "Sukienka", realizowanego w ramach 12. Pomorskich Warsztatów Filmowych.
W dniach 25-27 października 2013 w siedzibie Pomorskiej Fundacji Filmowej w Gdyni odbyły się warsztaty z przygotowania i odczytania audiodeskrypcji, realizowane w ramach projektu Kultura bez barier.
W dniach 16-20 października Gdyńska Szkoła Filmowa realizuje przy współpracy z Instytutem Lecha Wałęsy oraz Fundacją Szkoła Wajdy warsztaty "Solidarity Short Films". W projekcie bierze udział 10 uczestników wyróżnionych w Międzynarodowym Konkursie Filmowym "Solidarity Shorts".
Komisja Rekrutacyjna w składzie: Jerzy Rados - przewodniczący, Sławomir Pultyn i Irena Siedlar wyłoniła spośród 21 osób, które zostały dopuszczone do rozmowy kwalifikacyjnej, szczęśliwą 12, która 19 października rozpocznie zajęcia w ramach 12. Pomorskich Warsztatów Filmowych.
Pomorska Fundacja Filmowa w Gdyni organizator wydarzenia KULTURA BEZ BARIER zaprasza na warsztaty z tworzenia audiodeskrypcji.
Pomorska Fundacja Filmowa w Gdyni dziękuje Fundacji im. Franciszka Stefczyka za wsparcie finansowe działalności.
< | ... | 4 | 5 | 6 | ... | >

All rights reserved. © 2005-2018 The Pomeranian Film Foundation.