W kwietniu w całej Polsce odbyły się eliminacje wojewódzkie do 25. Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Filmie, który kierowany jest do uczniów szkół ponadgimnazjalnych. Do centralnego finału jubileuszowej edycji konkursu, który odbędzie się w dniach 30 czerwca do 4 lipca br. w Gdańsku, zakwalifikowały się 34 dwuosobowe zespoły (lista uczestników finału).
Z okazji Jubileuszu 25-lecia Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Filmie organizujemy zjazd laureatów wszystkich dotychczasowych edycji Konkursu. Zainteresowanych prosimy o kontakt z Gdańskim Centrum Filmowym - tel. Anna Knap-Morzyk 58-301-53-31 (w godz. 16:00 - 21:00) lub mailowy: a.morzyk@neptunfilm.pl
W dniach od 8 do 19 maja br. mieszkańcy Gdyni będą mogli głosować na projekty zgłoszone do realizacji w formule Budżetu Obywatelskiego.
Pierwsze w historii Gdyni głosowanie nad budżetem obywatelskim to możliwość wskazania przez mieszkańców najpotrzebniejszych inwestycji w ich dzielnicach.

Szczegóły znajdą Państwo w spocie reklamowym oraz na stronie Urzędu Miasta Gdyni.
Fundacja im. Zbigniewa Herberta ogłasza II edycję konkursu „PanCogito okiem kamery”. To przedsięwzięcie, realizowane w ramach kampanii społecznej„Pan Cogito”, kierowane jest do studentów szkół wyższych – kierunków filmowych, multimedialnych i graficznych oraz absolwentów tych kierunków przed debiutem pełnometrażowym. Z powodu dużego zainteresowania osób niespełniających powyższych kryteriów, w indywidualnych przypadkach Organizator może dopuścić do udziału w konkursie osoby, które posiadają odpowiednie wykształcenie, doświadczenie i zdolności w sztuce filmowej pozwalające na stworzenie Scenariusza. Nagrodą w konkursie jest honorarium w wysokości 15 000 PLN –nagroda główna i 10 000 PLN – wyróżnienie, które Laureaci przeznaczą na realizację filmów. Termin nadsyłania prac upływa 8 czerwca.
Informujemy, że dnia 2 maja biuro Pomorskiej Fundacji Filmowej będzie nieczynne.
Program "Świat się kręci" (TVP 1) organizuje plebiscyt podsumowujący ćwierćwiecze Wolnej Polski. Gdynia znalazła się wśród 10 miast nominowanych w kategorii "Miasto 25-lecia". Serdecznie zachęcamy do wzięcia udziału w plebiscycie i wybrania miasta, które po 1989 roku przeszło największą metamorfozę i w którym żyje się najlepiej.
Do 23 maja czekamy na krótkometrażowe filmy fabularne, dokumentalne oraz animowane, zrealizowane przez uczniów szkół ponadgimnazjalnych. Regulamin przeglądu oraz formularze zgłoszeniowe znajdują się na oficjalnej stronie Albatrosów: http://albatrosy.wordpress.com/
Na zwycięzców czekają cenne nagrody!
Pomorska Fundacja Filmowa w Gdyni, Grupa Capital Park GCF „Neptun - Helikon - Kameralne” oraz Sieć Kin Studyjnych i Lokalnych Filmoteki Narodowej zapraszają uczniów szkół ponadgimnazjalnych, zainteresowanych tematyką filmową, do udziału w 25. Ogólnopolskim Konkursie Wiedzy o Filmie.
Uprzejmie informujemy, że w dniach 24 i 31 grudnia biuro Pomorskiej Fundacji Filmowej będzie zamknięte.
Trwają obecnie zdjęcia do krótkometrażowego filmu pod roboczym tytułem "Sukienka", realizowanego w ramach 12. Pomorskich Warsztatów Filmowych.
< | ... | 4 | 5 | 6 | ... | >

All rights reserved. © 2005-2018 The Pomeranian Film Foundation.