Pokaz filmu "Cały ten cukier" i spotkanie z dietetyczką MAGDALENĄ PIESZKO.

06-10-2021, 11:00 sala „Goplana”,
Gdyńskie Centrum Filmowe

„CAŁY TEN CUKIER”, reż. Damon Gameau

Damon Gameau przeprowadził niezwykły eksperyment, żeby pokazać, w jaki sposób ten biały proszek wpływa na człowieka. Reżyser jadł tylko jedzenie określane jako „zdrowe”, a jednak zawierało ono duże ilości cukru. Film jest jednocześnie zabawny i pouczający, mówi o problemach przemysłu cukrowniczego, a także o tym, na których półkach w supermarketach znajdziecie niebezpieczne produkty.

MAGDALENA PIESZKO

Certyfikowana psychoterapeutka w nurcie Analizy Bioenergetycznej A. Lowena (CBT) i certyfikowana psychoterapeutka w nurcie Gestalt. Ukończyła 4-letnie Szkolenie w zakresie Psychoterapii w nurcie Analizy Bioenergetycznej, organizowane przez Polskie Stowarzyszenie Analizy Bioenergetycznej i akredytowane przez International Institute for Bioenergetic Analysis, a także otrzymała tytuł Certyfikowanego Psychoterapeuty Bioenergetycznego – Certified Bioenergetic Therapist (CBT), nadawany przez IIBA i 4-letnie szkolenie w zakresie Psychoterapii Gestalt.

PROWADZENIE

Paulina Pohl

Kulturoznawczyni, animatorka kultury, edukatorka filmowa, od lat współpracująca z Europejskim Centrum Solidarności, m.in. współtworzy ALL ABOUT FREEDOM FESTIVAL. Do niedawna wiceprezeska Fundacji Machina Zmian. Ambasadorka projektu „440 km po zmianę”, w którym – idąc 440 km brzegiem Bałtyku – uczestnicy wspierają kobiety z niepełnosprawnością ruchu i promują taką zmianę polskich plaż, aby były dostępne dla wszystkich. Absolwentka XIV edycji programu Liderzy Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności. Jedna z sygnatariuszek Gdańskiej Deklaracji Wolności i Solidarności, ratyfikowanej 4 czerwca 1989 roku. Założycielka Domu Filmowego w Gdyni – miejsca łączącego działalność filmową, edukacyjną i społeczną. Pasjonatka festiwali muzycznych i paranarciarstwa.

Zapisz się!