WARSZTAT TEATRALNY

05-11-2021, 11:00 Przystań Śmidowicza 49

Wprowadzenie do świata podstaw rzemiosła aktorskiego, praca nad wyobraźnią, tworzenie scen w oparciu o improwizację i fragmenty tekstu literackiego, oswajanie lęku przed wystąpieniami scenicznymi. Warsztat poprowadzi aktor Łukasz Krajewski.

Plan zajęć:

11.00 – Przywitanie z uczestnikami, wzajemne zapoznanie, gry integracyjne, wprowadzające w jeszcze lepszy nastrój.

11.40 – Delikatna rozgrzewka ruchowa oraz rozgrzewka aparatu mowy, ćwiczenia dykcyjne, poznanie technik prawidłowego oddychania i używania pełnej mocy własnego głosu.

12.20 – Elementarne zadania aktorskie. Nauka naturalności i swobody w działaniach scenicznych. Oswajanie lęku przed wystąpieniami publicznymi. Praca nad improwizowanymi scenami, tworzenie improwizowanych opowieści w oparciu o własną energię, kreatywność i współpracę z innymi uczestnikami. Użycie fragmentów tekstu literackiego w improwizacjach.

13.30 – Przerwa

13.50 – Kontynuacja improwizacji scenicznych i elementarnych zadań aktorskich.

15.00 – Zakończenie. Jeżeli czas na to pozwoli to również omówienie zajęć, rozmowa, ewentualne pytania.

ŁUKASZ KRAJEWSKI

Aktor, który pracował w Poznańskiej Akademii Sztuk Scenicznych,  Agencji artystycznej Bonsai, Grupie teatralnej T-art, Teatrze Kameralnym w Szczecinie i Kabarecie Krzesełko. Pracował przy takich produkcjach jak: serial „Drogi Wolności”, kampanii reklamowej LIDL 2017, spektaklu „Oświadczyny” reż. Andrzej Zaorski i „Merylin Mongoł” reż. Radosław Matuszak.

Zapisz się!